Hotell, Hostel eller B&B

London erbjuder inte bara ett stort utbud av hotell, utan det finns även andra boendeformer man kan välja mellan när man reser till denna stad. Det är inte alltid lätt att veta vad man letar efter för boende när man bokar resan. Är det plånboken som styr eller är det kanske läget? Det gör det heller inte lättare med alla dessa begrepp. Vad passar bäst för din resa, är det ett hotell, ett hostel eller ett B&B? Hotell London reder ut begreppen.

Hotell

Hotell är väl den boendeform vi är mest vana vid när vi är ute och reser. Till skillnad från Hostel och B&B som presenteras nedan hyr man på hotell hela rum och inte enstaka sängar. På hotell har man dessutom inget självhushåll där man kan laga sin egen mat, utan den erbjuds man ofta att köpa i hotellets egna restaurang. Många hotell erbjuder något som kallas Helpension respektive Halvpension. Det förra innebär att tre mål mat är inkluderat i priset: frukost, lunch och middag. Det senare innebär att två mål mat är inkluderade, ofta frukost och middag.

Hostel

Eller vandrarhem som är en mer bekant term i Sverige. Vandrarhemmet var från början, just som det låter, ett övernattningsställe avsett för människor som vandrade eller på annat sätt var på resande fot. De var strategiskt belägna längs vandrarleder och vägar, och gästerna stannade oftast endast över natten för att sedan fortsätta sin resa nästa dag. Rummen var därför ganska enkla. Idag håller de flesta vandrarhem en ganska god standard och gäster stannar gärna längre perioder som ett alternativ till hotell.  Det som kännetecknar dagens vandrarhem är valfrihet till frukost, lakan och handdukar samt att det oftast finns ett gemensamt utrymme där man har möjlighet att själv laga mat.
I London finns det mängder av bra vandrarhem, men vi på Hotell London har tagit fram ett förslag och rekommenderar ett besök på:

Hotell London - Palmers Lodge Swiss CottagePalmers Lodge Swiss Cottage
40 College Crescent , Camden, London, NW3 5LB

Ett mycket prisvärt boende i en vacker viktoriansk kulturminnesmärkt byggnad. Vandrarhemmet ligger endast 3 kilometer från West End . Rummen har hög standard och receptionen är öppen dygnet runt.
Läs mer

B&B

Bed and breakfast som detta är en förkortning för är ganska beskrivande i sig vad som erbjuds. Ofta är det privatpersoner som erbjuder rum i sitt hem för övernattning och frukost. Det är vanligt att denna verksamhet ofta kombineras med till exempel ett café eller en liten butik. Detta är oftast ett väldigt trevligt sätt att bo på, och man kommer nära lokalbefolkningen i landet man besöker. I London finns det många väldigt trevliga alternativ för den som vill prova på detta boende.

Hotell London - Saint Gabriel's Road B&BSaint Gabriel’s Road B&B
63 Saint Gabriel’s Road, Brent, London, NW2 4DT

Ett mycket populärt Bed and Breakfast i Willesden Green i nordvästra London. De flesta rummen har egen TV samt delat badrum. Vissa rum har dock eget badrum. I stadsdelen Willesden Green finns flera trevliga pubar och restauranger.
Läs mer